Exposities

March 06, 2020

Voor de installatie van Laurence Aegerter breide ik een deken. Op de dekens staan de namen van 4 Blitzmadeln die tijdens de 2e W.O actief waren op de plek waar nu de tentoonstelling is. Blitzmadeln of Wehrmachthelferinnen was de benaming voor vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog bij de Duitste Wehrmacht in dienst waren. Gelegen net boven Arnhem bij Schaarsbergen en vlakbij het vliegveld Fliegerhoven werkten en verbleven zij in en om bunkers waarvan de Diogenes de grootste was. Deze vrouwen leidden onder meer de Duitse nachtjagers naar hun vijandelijke doelen. 

Groepsexpositie Viltkontactgroep Noord-Brabant "Zonder grenzen"

February 02, 2018

Expositie van viltkunstenaars 

Textiel Experiment, screenprint, stiches en surface design

January 06, 2018

De expositie toont het werk van verschillende cursisten zeefdruk en surface design.

Het thema is kleur

Please reload

Joyce van Joyce
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Joyce Veldhuis (Eindhoven, 1958). Ik ben opgeleid als schilder aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (2014). Mijn aandacht gaat steeds meer  naar textiel. Vilten borduren, naaien en verven. Mijn eigen schetsen zijn vaak mijn inspiratie. Mijn naaimachine is mijn kwast geworden. Ik volgde masterclasses bij Marjolijn Dallinga (Vilten), Cherilyn Martin (Surface design), India Flint (Eco dyeing and printing) en Dionne Swift (machine stitching).

De laatste jaren ben ik ook meer gaan breien. Breien maakt me enorm nieuwsgierig. Nog niet eerder kocht ik zoveel boeken en ben ik zo  veel aan het experimenteren als met breien. 

Loret Karman is mijn grote inspirator en leermeester op dit gebied. Het is mijn grote wens om het breien als vak en ambacht op een hoger plan te brengen en uit de geitenharen sokken sfeer te halen. 

© 2023 by  Designs by Thomas Rider. Proudly created with Wix.com